Speciaal glaswerk

CBN Labsuppliers, gespecialiseerd in het maken en aanpassen van speciaal glaswerk!

Eigen glasinstrumentmakerij
In onze goed uitgeruste glasinstrumentmakerij kunnen wij diverse warm- en koudglas bewerkingen voor u uitvoeren. Speciaal laboratorium glaswerk kan gemaakt worden van tekening, schets of voorbeeld. Heeft u een specifiek voorschrift? Of het nu ASTM, NEN, of IP is, wij kunnen het maken. Een team van ervaren glasinstrumentmakers staat voor u klaar!

Ondanks dat er tegenwoordig veel minder glaswerk in laboratoria wordt gebruikt, komt er nog veel ‘speciaal’ glaswerk voor. Met speciaal glaswerk bedoelen we glaswerk dat niet in grote series wordt gemaakt.

In onze glasinstrumentmakerij zijn wij in staat verscheidene warmglas en koudglas bewerkingen uit te voeren. Wij werken met buisglas van DURAN en SIMAX, en gebruiken halfprodukten van DURAN.

Halfproducten voor uw glasinstrumentmakerij?

Naast het verwerken van halfproducten tot gereed product is CBN Labsuppliers BV ook leverancier van halfproducten voor uw glasinstrumentmakerij. Behalve DURAN halfproducten leveren wij ook Hoffmann, SIMAX en vele anderen . Neem contact met ons op voor een catalogus en prijzen!

Hoe kunt u uw wensen aanleveren?

Voor het maken van speciaal glaswerk in onze glasinstrumentmakerij hebben we een tekening nodig, of een voorbeeld. Een tekening graag voorzien van maatvoering. Bij ASTM/IP/NEN glaswerk hoeft u alleen door te geven volgens welk voorschrift/norm u wilt gaan werken. Wij komen graag bij u langs om voor u een tekening (van het glaswerk) te maken!

Reparatie van laboratorium glaswerk

Heeft u glaswerk dat regelmatig breekt? Glasbreuk kan verschillende oorzaken hebben, een veel voorkomende oorzaak is spanning in het glas. Spanning in het glas kan ontstaan door temperatuurverschillen, ouderdom en fysieke belasting. Glas waar veel spanning in zit kan dan door een klein tikje al barsten. Het kan zeker lonend zijn om uw kostbare glaswerk bij ons spanningsvrij te laten maken, bijkomend voordeel is dat uw glaswerk dan ook weer schoon is.

Welke bewerkingen kunnen wij voor u uitvoeren:

 • Bruin maken van glaswerk.
 • Verzilveren van glaswerk (zoals in dewars en cold-trap).
 • Coaten van glaswerk.
 • Spanningsvrij maken van glaswerk.
 • Diverse koude bewerkingen: zagen, boren, slijpen, polijsten en frezen.
 • Alle voorkomende warme bewerkingen.
   
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Contact

 • Tel: 0512-544017

  Fax: 0512-541117

 • Kvk: 01102989

  BTW: NL813020530B01